Putin informisao Merkelovu

Pres-služba Kremlja saopštila je da je Vladimir Putin odgovorio na zahtev Angele Merkel i informisao je o rezultatima razgovora koje je vodio u Ženevi.

Izvor: B92

Utorak, 22.06.2021.

18:33

Putin informisao Merkelovu
FOTO: EPA-EFE/ MIKHAEL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREML

"Na zahtev kabineta nemačke kancelarke predsednik Putin je preneo kancelarki Merkel glavne rezultate rusko-američkog samita održanog u Ženevi 16. juna", navodi se u saopštenju pres-službe Kremlja, prenosi TAS.

Tokom telefonskog razgovora Merkelova je ukazala da evropska bezbednost u Evropi može da se osigura samo zajedničkim naporima.

Telefonski poziv inicirala je nemačka strana na 80-godišnjicu početka Velikog otadžbinskog rata kada je nacistička Nemačka napala Sovjetski savez.

Merkelova i Putin su istakli da su prevazilaženje uzajamnog neprijateljstva i pomirenje naroda Rusije i Nemačke bili od ključnog značaja za posleratnu Evropu.

"Putin i Merkelova su saglasni da se nastave ovakvi kontakti", saopšteno je iz Kremlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: