"Na severu KiM je 95 odsto Srba, a 33 odsto policije tamo su Albanci" VIDEO

Sednica Skupštine Srbije na kojoj će predsednik Aleksandar Vučić podneti izveštaj o pregovaračkom, procesu za Kosovo i Metohiju je bitna, kaže Milovan Drecun.

Izvor: B92, Prva

Utorak, 22.06.2021.

09:06

Foto: TV Prva

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM istakao je da je ona važna, jer ćemo u narednom periodu imati sve važniju ulogu Skupštine u tom procesu.

On je gostujući na TV Prvoj ocenio da Aljbin Kurti i Vjosa Osmani mesecima nastoje da oneomoguće napredak u pregovorima.

"Kurti je potpuno nezainteresovan za bilo kakav napredak i prištinska strana ne želi ništa da primeni što je ranije dogovoreno. To je politički štetno i neracionalno. Kruti se ponaša kao neko ko ne zna šta je poilitika. To je put ka daljoj destabilizaciiji i narušavanju odnoša i kvaliteta života svih na Kosovu", rekao je Drecun.

On je dodao kako ne može da bude optimista i da kaže da će biti napretka u pregovorackom procesu, jer na KiM je sve više napada na srpski narod, njegovu imovinu i SPC.

Drecun je upozorio na ponašanje prištinskih vlasti koje uvode sve više Albanaca u policijeks snage na severu KiM, protivno pravilu da policijske snage odražavaju etničku sliku na terenu.

Na severu KiM je 95 odsto Srba, a oni su ubacili u policijske jedinice 33 odsto Albanaca čime su obezbedili značajne albanske snage pod oružjem što je pretnja za Srbe", ocenio je Drecun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: