"Voleo bih da čujem i da mi neko objasni kako se i na koji to način Srbija mešala"

U Crnoj Gori se Jasenovac ne sme ni spomenuti, izjavio je jedan od lidera crnogorskog Demokratskog fronta Milan Knežević.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 21.06.2021.

08:10

EPA-EFE Boris Pejoviæ

Prema njegovim rečima, kada se govori o srpskim žrtvama i kada se oglasi državni vrh Srbije, državni vrh Crne Gore saopštava da je ta zemlja nezavisna i da neće dozvoliti mešanje u unutrašnje stvari.

"Voleo bih da čujem i da mi neko objasni kako se i na koji to način Srbija mešala u unutrašnje stvari Crne Gore i gde ona to ugrožava teritorijalni integritet i suverenitet Crne Gore", rekao je Knežević sinoć za TV Pink, komentarišući reagovanja u Crnoj Gori nakon izjava državnog vrha Srbije o Rezoluciji o Srebrenici usvojenoj u crnogorskoj skupštini. Knežević je ocenio da je Rezolucija o Srebrenici još sramnija od priznanja Kosova 2008. godine od strane vlasti Mila Đukanovića, zato što su ovoga puta za rezoluciju glasali delovi parlamentarne većine koja je na talasu litija i srpskih glasova 30. avgusta prošle godien pobedila DPS.

Prema njegovim rečima, bilo je potrebno neko "samopriznanje Srba kao genocidnog narods" u državi u kojoj je 30 odsto Srba, i to prema pokradenom popisu iz 2011. godine.

Navodi da ta Rezolucija nije pisana u Crnoj Gori i da se nikada ne bi u toj zemlji napisala, jer je, kaže, srpsko stanovništvo u Crnoj Gori protiv rezolucije koja kvalifikuje Srbe, Srbiju i SPC kao genocidne.

Knežević očekuje da će u regionu krenuti "talas" donošenja takvih rezolucija kako bi se stvorili temelji za priču oko ukidanja Republike Srpske.

Ukazuje da je Demokratski front kada se govorilo o tome da li da se uvrsti Rezolucija o Srebrenici na dnevni red crnogorskog parlamenta, podneo predlog o Rezoluciji o genocidu u Velici i u Pivskim Dolima u Drugom svetskom ratu.

"Ne da nije bilo Rezolucije, naprotiv, nije se dozvolilo ni da se raspravlja o tome, jer delovi parlamentarne većine nisu želeli da sude zločnine nad Srbima u Crnoj Gori koji su se dogodili tokom Drugog svetskog rata", rekao je Knežević.

Upitan da prokomentariše ponašanje premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića, koji je, na konstataciju novinara, nezadovoljan donošenjem rezolucije, Knežević je rekao da je Krivokapić ipak izneverio amanet mitropolita Amfilohija.

Knežević je dodao da je Demokratski front napustio parlament, jer je, navodi, u petak veče stvorena ad hok parlamentarna većina s poslanicama DPS-a.

Kaže da su sada na potezu predsednik Skupštine Aleksa Bečić i potpredsednik Vlade Dritan Abazović i da od njih zavisi da li će biti novih izbora u Crnoj Gori i dodao da Demokratski front više neće trpeti poniženje srpskog naroda i SPC, kao i da neće dozvoliti da se ugrozi sve ono što je an izborima 30. avgusta prošle godine postignuto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: