Sve zavisi od čoveka koji je rekao "nikada neću biti podanik i najamnik"?

Rešenje političke krize u Crnoj Gori zavisi samo od lidera Demokrata i predsednika parlamenta Alekse Bečića, izjavio jedan od lidera tog saveza Milan Knežević.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.06.2021.

07:00

Sve zavisi od čoveka koji je rekao
Mehaniq/Depositphotos

On je u nedelju uveče rekao da Bečić treba da se izjasni da li je za promenu aktuele vlade sa novim premijerom, što je zahtev Demokratskog fronta i dodao da se lider URA Dritan Abazović do sada u više navrata izjasnio da nema ništa protiv toga.

"Sada je na potezu Aleksa Bečić", izrčit je bio Knežević i podsetio da je i lider Demosa Miodrag Lekić, koji je u koaliciji s Bečićevim Demokratama rekao da Zdravko Krivokapić više nema podršku njegove stranke.

Lekić je uskratio podršku Krivokapiću nakon što je premijer u završnoj reči na sednici na kojoj se rapravljalo o smeni ministra pravde Vladimira Leposavića, izjavio da u parlamentu vlada "političko licemerje, laž i nemoral".

S druge strane, Bečić je u nedelju izjavio većinska Crna Gora želi evropski, građanski, civilizovan, umeren, pomiriteljski i pošten put. On je Vijestima rekao i da "podanik i najamnik centara moći u Srbiji i u Crnoj Gori" nikada neće biti ni po koju cenu.

Knežević je precizirao da je DF napustio parlament i da aktuelni premijer nema podršku tog saveza još od 27. maja, kada je odbio da potpiše Temeljni ugovor.

"Demokratski front više neće trpeti poniženje srpskog naroda i SPC i neće dozvoliti da se ugrozi sve ono što je na izborima 30. avgusta prošle godine postignuto", rekao je Knežević.

Ako takav dogovor unutar vladajuće koalicije ne bude postignut tek tada će se ići na nove izbore, rekao je Knežević upitan da komentariše tvrdnju Krivokapića da DF ruši njegovu vladu jer želi nove izbore.

O Krivokapićevoj izjavi da rezolucija u Srebrenici nije bila potrebna i da je nezadovoljan njenim usvajanjem, Knežević je rekao da je Krivokapić ipak izneverio amanet mitropolita Amfilohija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: