Idemo ka 39 (u hladu); Izdata dva upozorenja

U Srbiji će danas biti toplo i sparno, a od sredine dana predviđeni su lokalni pljuskovi sa grljavinom, a ponegde i nepogode sa gradom i pojačanim vetrom.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 21.06.2021.

06:00

Idemo ka 39 (u hladu); Izdata dva upozorenja
Ilustracija: Depositphotos/VladisChern

Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, vetar će biti slab do umeren, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od kretaće se 15 do 21, najviša dnevna od 30 do 35 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će biti toplo i sparno, a od sredine dana u pojedinim delovima grada sa pljuskovima i grmljavinom.

Vetar će biti slab do umeren, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od biće od 18 do 21, najviša dnevna oko 35 stepeni Celzijusa.

RHMZ je na svom sajtu izdao i upozorenje da današnje moguće nepogode, a od sutra i zbog veoma visokih temperatura čiji pik se očekuje u četvrtak kada se prognozira čak 38 stepeni.

Prema tom upozorenju, na području Srbije lokalno se očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom, obilnim padavinama za kratak vremenski period i jakim vetrom u zoni padavina.

Od sutra, 22.juna, očekuje se veoma toplo vreme sa temperaturom, i jutarnjom i dnevnom, znatno iznad proseka za ovaj period godine. Najviša dnevna temperatura u većini mesta će se kretati se od 36 do 39 stepeni Celzijusa, objavljeno je jutros na sajtu RHMZ. Manji pad temperature očekuje se od petka, 25. juna.

Biometeorološka situacija biće relativno nepovolјna za za većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje astmatičarima, reumatičarima i srčanim bolesnicima. Neraspoloženje, reumatski bolovi i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: