"Nikada neću biti podanik i najamnik"

Predsednik crnogorske Skupštine Aleksa Bečić izjavio je da većinska Crna Gora želi evropski, građanski, civilizovan, umeren, pomiriteljski i pošten put.

Izvor: B92

Subota, 19.06.2021.

16:40

Printskrin: TV B92

On je Vijestima rekao da "podanik i najamnik centara moći u Srbiji i u Crnoj Gori" nikada neće biti ni po koju cenu.

"Prijatelj građana Srbije i sluga isključivo naroda Crne Gore uvek i do groba", kazao je Bečić. Zbog usvajanja Rezolucije o Srebrenici, na naslovnim stranama više srpskih tabloida Bečić i premijer Zdravko Krivokapić označeni su kao "izdajnici", da su "zabili Srbima nož u leđa", da su Srbe "proglasili genocidnim narodom".

Za Rezoluciju je glasala njegova stranka zajedno sa URA Dritana Abazovića, opozicijom i Brankom Bošnjak iz Demokratskog fronta (DF). "Fabrika neistina i podvala centara moći i njihovih najamnika na različitim nivoima ne jenjava.

"Više puta smo u prethodnih nekoliko meseci i ja i partija koju predvodim satanizovani od ultracrnogorskih ili ultrasprskih pećinskih nacionalista, koji su bili samo izvođači centara moći kojima uporno smetamo zato što nećemo da im služimo", rekao je on.

Dodao je da su "svaki put izašli sve jači i jači" i da danas imaju "istorijski procenat" podrške birača. "Ubedljivo većinska Crna Gora želi evropski, građanski, pristojan, civilizovan, umeren, pomiriteljski i pošten put", kazao je Bečić.

Ističe da je najnovija fabrika neistina razobličena posle sat vremena, te da je to bio "amaterski pokušaj satanizacije koji je čak i ispod nivoa žute štampe, a kamoli iole ozbiljne politike".

"Upravo su istorijskim amandmanima poslanika Demokrata, Demosa, poslanice DF-PZP gospođe Bošnjak najoštrije osuđeni svi zločini na prostoru bivše Jugoslavije, a jasno precizirano i u Rezoluciju ugrađeno da srpski narod nije genocidan i zločinački, kao ni jedan drugi narod. Toliko o prvoj bezočnoj podvali", istakao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: