Dogovor ipak otkazan: "Nemamo dovoljno vremena, tako da - odbijamo"

Palestinske vlasti otkazale su dogovor o donaciji izraelskih vakcina protiv kovida kojima uskoro ističe rok pošto se ispostavilo da je kraći od dogovorenog.

Izvor: B92

Petak, 18.06.2021.

22:25

Dogovor ipak otkazan:
EPA-EFE/Marko Djokovic

Zbog toga je prva pošiljka od oko 90.000 doza vakcina vraćena Izraelu, rekao je portparol Palestnske uprave, prenosi Rojters.

Dogovor je predviđao da Izrael pokloni Palestinskoj upravi 1,4 miliona doza vakcina Fajzer/Biontek kojima uskoro ističe rok, dok će Palestinci Izraelu isporučiti recipročan broj doza kada im stigne pošiljka iz programa Kovaks.

Iako je dogovorom naznačeno da vakcinama rok "ističe uskoro", Palestinci su ga odobrili kako bi ubrzali tempo vakcinacije na Zapadnoj obali i u Gazi.

"Rekli su nam da je rok trajanja u julu ili avgustu što je dosta vremena za upotrebu. Ali ispostavilo se da rok ističe u junu. To znači da nema dovoljno vremena za upotrebu vakcina tako da smo ih odbili", rekla je palestinska ministarka zdravlja Maj Alkalija novinarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: