Problem nestalih lica na KiM: Kurti ipak nije zainteresovan? VIDEO

Iako je mesecima ponavljao da je prioritet njegove vlade pitanje nestalih lica, čini se da Aljbin Kurti nije za to zaista zainteresovan.

Izvor: B92

Petak, 18.06.2021.

21:50

Problem nestalih lica na KiM: Kurti ipak nije zainteresovan? VIDEO
Printskrin: TV Prva

Istraživali smo zašto je Prištini važno ko je na čelu Komisije za nestala lica Vlade Srbije.

Porodice nestalih na KiM za to što više od dve decenije ne znaju sudbinu svoiih najmilijih optužuje političare.

"Politika je stagnirala celukopan proces. Mi radimo sa međunarodnim Crvenim krstom i sa institucijama na Kosovu. Oni uvek kažu da to zna Beograd. Dogovorite se i nađite put kako da se vrate najmiliji", izjavio je Bajram Ćerkinaj iz Resurnog centra za nestala lica.

Za Srbe se žrtve na KiM ne tretiraju jednako.

"Treba da se definiše zločinac-žrtva nebitno koje su nacionalnosti. Kad je Srbin žrtva, nek to bude zrtva, a ako je zločinac - nek mu se sudi", rekao je Miroljub Ađančić, brat nestalog Zorqanqa Ađančića.

Sve lokacije koje je predložila Priština su istražene, ali se godinama čeka pretraga okoline Gnjilana, Prištine i ostalih mesta na KiM.

"Rezultati bi mogli da dovedu do visokopozicioniranih političkih lidera Albanaca na KiM i plašim se da je to najveći razlog zašto se do sad nije dozvoljavalo iskopavanje na tim određenim lokacijama", zaključio je Nebojša Perić, sin nestalog i ubijenog Miodraga Perića.

Opširnije u video prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: