Odalović: Kurti ima neke frustracije prema meni i sve personalizuje, to mu je slaba karika VIDEO

Predsednik Komisije Vlade Srbije za nestala lica Veljko Odalović bio je gost u Jutru na Prvoj gde se osvrnuo na nedavno održan sastanak u Briselu.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.06.2021.

09:30

Odalović: Kurti ima neke frustracije prema meni i sve personalizuje, to mu je slaba karika VIDEO
Foto: TV Prva

Naime, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u obraćanju javnosti rekao da je Prištinska strana u Briselu uradila sve da natera Beograd da napusti pregovore, ali da se to nije dogodilo.

Takođe, naveo je da se na kratko razgovarali o nestalima jer je Aljbin Kurti rekao da postoji veliki problem, a to je Veljko Odalović.

Na pitanje zašto Kurti traži njegovu smenu i iz kojih razloga je zaslužio kvalifikaciju Gering-Gebels, Odalović kaže da sve to govori o jednoj frustraciji koju Kurti ima prema njemu.

"Činjenica je da je delegacija Prištine došla da otera našu delegaciju. Uprkos svim provokacijama i onim što je Kurti izgovorio naša delegacija je ostala, jer podržava dijalog i posvećena je dijalogu. Kurtija je izirtitirala potpuna posvećenost našeg predsednika dijalogu. I to je njihov veliki problem. Kurti je pokazao nespremnost i nemoć, istakao je Odalović".

"Kada smo čekali naloge po obećanjima da ćemo ovih dana biti na lokacijama koje su od našeg interesa jer imamo dokaze, dobili smo odgovor koji nam je objasnio sve, dakle, da Kurti nije dao. Najgora i najslabija karika mu je to što sve personalizuje", istakao je Odalović.

"Naparavili smo sa porodicama Albanaca vrlo dobar kontakt. Svaka porodica od strane Albanaca koja je tražila informaciju, kucala je na otvorena vrata, jer smo proverili sve ono što su tražili u središnjem delu Republike Srbije. Takođe, u severnom delu Kosovske Mitrovice dali smo informacije koje smo kroz naše arhive Komunalnih preduzeća pronašli o mestima sahranjivanja nekih tela koja su bila pronađena tada i tu je sahranjeno šest tela kosovskih Albanaca, koji su identifikovani", naveo je Odalović.

"U pet godina 250 kubika kamena smo prekopali uz pun monitoring i prisustvo predstavnika porodica, radnih grupa, dakle, potpuno transparentno, a to je problem koji Priština sada ima. Očekujemo da će se i u Prištini odnositi na isti način prema našim zahtevima i prema našim žrtvama, kao što se mi odnosima prema njihovim", kazao je Odalović.

Opširnije u vezi sa ovom temom pogledajte u video prilogu: Podsetimo, Aljbin Kurti je na sastanku u Briselu zatražio smenu predsednika Vladine Komisije za nestala lica Republike Srbije jer je kako je rekao "Gering i Gebels u istoj osobi", za dnevnu upotrebu i da time najveću štetu nanosi porodicama nestalih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: