Prosvetari ispred Vlade traže manji broj učenika FOTO

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije protestovala je ispred zgrade Vlade, sa zahtevom da država smanji broj učenika u odeljenjima.

Izvor: Tanjug

Sreda, 16.06.2021.

16:00

Prosvetari ispred Vlade traže manji broj učenika FOTO
Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs

Pod sloganom "Manje je više", prosvetni radnici poručili su da se Srbija svake godine suočava sa sve manjim brojem đaka i istakli da bi manja odeljenja "sačuvala porodice, naselja i gradove".

"Naša odeljenja su i dalje ogromna, 30 do 33 učenika. Konačno da kažemo Vladi Srbije da evropski standard jeste pravi standard i da je 18 do 20 učenika u odeljenju dovoljno da sva deca imaju kvalitetnu nastavu", rekla je predsednica Unije SPRS Jasna Janković.

Dodala je da će čekati da ih neko pozove iz Ministarstva prosvete, a ako ne bude razgovora, okupiće se ponovo 31. avgusta, u većem broju.

"Nudimo rešenja koja su jasna, ne previše komplikovana", navela je Jankovićeva.

Okupljeni prosvetari nosili su transparente na kojima je, između ostalog, pisalo "Rušenje prosvete" i "Srbija bez budućnosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: