Gradonačelnik: Situacija je dramatična, proglašavam neradne dane i hitnu vakcinaciju

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin upozorio da je situacija sa koronavirusom u glavnom gradu Rusije dramatična.

Izvor: B92

Sreda, 16.06.2021.

11:41

Gradonačelnik: Situacija je dramatična, proglašavam neradne dane i hitnu vakcinaciju
AP Photo/Pavel Golovkin, file

Sobjanin je naveo da je u bolnicama više od 12.000 pacijenata i da je broj novozaraženih na nivou pikova prošlih talasa epidemije, prenose RIA novosti. Zbog toga je izdata naredba da se odmah protiv koronavirusa vakcinišu zaposleni u javnim ustanovama, koji su u stalnom kontaktu sa građanima.

Moskva je tako postala prvi grad na svetu koji je vakcinaciju protiv koronavirusa učinio obaveznom, ne samo za zdravstvene radnike, već i za zaposlene u nizu javnih industrija, uključujući ugostiteljstvo, transport i muzeje.

U Rusiji je u protekla 24 sata potvrđeno 13.397 novih slučajeva kovida 19, a najviše novoinficiranih je u Moskvi - 5.782.

Sobjanin je ranije, zbog porasta broja slučajeva koronavirusa, proglasio neradne dane u glavnom gradu Rusije od 15. do 19. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: