A pre susreta Bajden - Putin malo demonstracija FOTO

Pred susret Džoa Bajdena i Vladimira Putina u Ženevi održan protest na kom su učesnici pozivali na puštanje na slobodu kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog.

Izvor: B92

Sreda, 16.06.2021.

08:15

A pre susreta Bajden - Putin malo demonstracija FOTO
Tanjug/Magali Girardin/Keystone via AP

Golih prsa, u vojničkim pantalonama kako bi imitirao snimke sa letnjeg odmora ruskog predsednika, demonstrant Aleksandar Ljubušin navukao je masku sa Putinovim likom i sedeo na klupi na sunčanom trgu u Ženevi, pretvarajući se da drži votku, preneo je Rojters.

Upitan da li očekuje dobar rezultat na samitu zakazanom za sutra popodne u obližnjoj vili pored jezera, Putinov imitator je odgovorio: "Naravno. Ako ne, obustaviću sav gas i naftu".
Tanjug/AP Photo/Michael Probst
Na klupi pored njega nalazili su se lažni pištolj i maketa nervnog agensa Novičok, za koji su nemački lekari rekli da je prošle godine u Sibiru korišćen kako bi Navaljni bio otrovan, što Kremlj negira.

U blizini, nekoliko desetina demonstranata je tražilo puštanje na slobodu Navaljnog koji služi zatvorsku kaznu od dve ipo godine.

Oni su uzvikivali "Rusija bez Putina" pored plakata na kome Navaljni potpisuje srce - kopiju freske koja se pojavila na ulici u centru Ženevi pre nekoliko dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: