Abazović pisao Moskvi; "Neizmerno je važno"

Dritan Abazović zatražio je od Moskve da stavi Crnu Goru na "zelenu listu".

Izvor: Tanjug

Utorak, 15.06.2021.

18:37

Abazović pisao Moskvi;
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović traži od Moskve da obnovi direktne aviomske letove sa Crnom Gorom, odnosno da je stavi na "zelenu listu", što bi, kako navodi, bilo od izuzetnog značaja.

U pismu namera upućenom potpredsednici Rusije i predsednici Kriznog štaba Tatjani Golikovoj, Abazović kaže da bi ovaj ruski krizni štab to pitanje mogao da razmatra već na sledećoj sednici.

"S obzirom na to da se Crna Gora gotovo izborila sa pandemijom COVID-19 i da na dnevnom nivou beleži jedva dvocifren broj novozaraženih građana, kao i na činjenicu da ogroman broj ruskih državljana poseduje nekretnine ili biznise u Crnoj Gori i često boravi u našoj državi", navodi se u pismu Abazovića, saopšteno je iz vlade.

Naveo je da bi od neizmernog značaja bilo ponovno uspostavljanje direktne avio-linije između Rusije i Crne Gore, jer bi to, kako kaže, omogućilo velikom broju zainteresovanih građana obe zemlje da nesmetano putuju i obavljaju svoje aktivnosti.

Naglasio je i da je Crna Gora turistička zemlja koja ostvaruje dobru saradnju sa ruskim tržištem i da bi, u tom smislu, Krizni štab Rusije trebalo da ima, kako smatra, poseban senzibilitet pri razmatranju njegove molbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: