"Kurti nije spreman da razgovara o budućnosti"

Priština u Brisel nije poslala nikog ko je spreman da razgovara o budućnosti, već samo o prošlosti i Aljbin Kurti je to danas nepobitno potvrdio.

Izvor: Tanjug

Utorak, 15.06.2021.

17:22

Foto: Profimedia

To je danas rekao potpredsednik Srpske liste Igor Simić povodom nove runde dijaloga u Briselu.

On je rekao da je ispružena ruka i težnje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se problemi rešavaju mirnim putem ostala bez odgovora od prištinske strane.

"Današnji sastanak je pokazao ono što znamo duže vreme, tačnije od 14. februara. Priština nema političkog predstavnika koji je spreman da razgovara o kompromisnom rešenju, koji je spreman da rešava probleme između Srba i Albanaca", kaže Simić.

Simić očekuje da predstavnici EU još jednom podsete i isistiraju da Priština pre bilo kakvih razgovora o nekakvim budućim dogovorima mora da sprovede sve ono na što se obavezala u prethodnom periodu.

"Jer život ne počinje od trenutka kada je Kurti postao premijer, već su pregovori počeli mnogo ranije i Priština je pre toga preuzela obaveze koje sada mora da ispuni", rekao je Simić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: