Divac bi Večernje novosti

Košarkaš Vlade Divac po drugi put pokušava da od malih akcionara kupi neko preduzeće, ali nailazi na prepreke.

Izvor: B92

Subota, 04.02.2006.

16:30

Default images

Ovog puta Divac želi da kupi Večernje novosti, čijim je akcionarima ponudio da otkupi njihove akcije, ali iz Vlade tvrde da se još nisu stekli uslovi za prodaju akcija te kompanije i da je svako trgovanje akcijama pre rešenja spora pred Trgovinskim sudom nelegalno i nelegitimno. Kako B92 nezvanično saznaje, to je Divcu sinoć saopšteno u Vladi Srbije.

Vlade Divac sastao se danas s članovima Asocijacije malih akcionara Večernjih novosti, koji poseduju 40 odsto kapitala te kompanije. Oni su se s Divcem dogovorili da na sledećoj sednici Skupštine akcionara on zastupa njihov udeo u kompaniji, i to sve dok ne počne prodaja akcija. Zastupnik malih akcionara Dragan Tomić kaže da ne zna ko će na kraju biti kupac, ali da im je bitna namera Divca da učestvuje u kupovini akcija, bilo sam, bilo s još nekim investitorem.

Divac je rekao da je spreman da pod jednakim uslovima otkupi sve akcije kompanije Večernje novosti, pri čemu se nezvanično pominje 2.500 evra po akciji.

Divac je pre više od godinu dana hteo da kupi i akcije Knjaz Miloša, ali je njegova ponuda, posle niza peripetija, propala.  Na pitanje zbog čega se posle afere s Knjazom Milošem  odlučio da učestvuje u privatizaicji u Srbiji, Divac kaže da je Srbija njegova zemlja i da želi da učestvuje u stvaranju boljeg društva i standarda. "Imam izbor gde ću da investiram, i ja sam odlučio da to bude ovde", kaže Divac.

Divac je ponudio da kupi akcije Večernjih novosti, ali je iz Vlade obavešten da to nije moguće dok se ne steknu uslovi. Ministar privrede Predrag Bubalo rekao je da prodaje ne može biti do okončanja spora pred Trgovinskim sudom, o tome koliko od državnih 30 odsto pripada državnoj zajednici, a koliko Srbiji.

U Večernjim novostima postoji još jedna, dvostuko manja, grupa akcionara okupljena u kontzorcijum koji zastupa glavni i odgovorni urednik Manojlo Vukotić. Ta grupacija nije pokazala nameru da akcije proda Divcu, a Vukotić nije želeo da komentariše najnoviju ponudu, uz obrazloženje da se to ne tiče grupe akcionara koju on zastupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: