Vozači, oprez: Pojačane kontrole policije

Od 16. do 22. juna na teritoriji Srbije policija će sprovoditi pojačanu kontrolu saobraćaja, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Izvor: RTS

Utorak, 15.06.2021.

15:35

Vozači, oprez: Pojačane kontrole policije
Depositphotos/emevil

Kako se navodi u saopštenju, kontrola će biti usmerena na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, saopštio je MUP

U subotu, 19. juna, prvi put će biti realizovana i akcija pod nazivom "Alcohol and Drugs Marathon", kada će tokom 24 časa neprekidno biti angažovani svi raspoloživi uređaji za otkrivanje prisustva alkohola i psihoaktivnih supstanci u krvi vozača.

Upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, ukazuje MUP, jedan je od najvećih problema bezbednosti saobraćaja u većini evropskih zemalja, uključujući i Srbiju.

Reč je o prekršaju koji, uz prekoračenje brzine, najviše doprinosi izazivanju saobraćajnih nezgoda sa težim posledicama.

S druge strane, prekršaj upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci u ogromnom je porastu u svim evropskim zemljama, a u Srbiji je broj sankcionisanih vozača od početka ove godine gotovo tri puta veći nego u istom periodu prošle godine.

Policijski službenici saobraćajne policije su od početka godine iz saobraćaja isključili oko 18.000 vozača zbog vožnje u alkoholisanom stanju i 700 vozača zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Akcija saobraćajne policije, koja će trajati od 16. do 22. juna, istovremeno će biti sprovedena u 30 evropskih zemalja, članica organizacije ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: