Odgovor Zelenskom: Ne još

Predsednik SAD Džozef Bajden juče je izjavio da Ukrajina mora da iskoreni korupciju i da ispuni ostale kriterijume ukoliko želi da se priključi NATO-u.

Izvor: Tanjug

Utorak, 15.06.2021.

07:40

Odgovor Zelenskom: Ne još
Tanjug/Olivier Hoslet, Pool via AP

"Činjenica je da i dalje moraju da se bore protiv korupcije. U međuvremenu, učinićemo sve da stavimo Ukrajinu u poziciju da može da se suprotstavi ruskoj agresiji, da osigura fizičku bezbednost", izjavio je Bajden na samitu NATO u Briselu, preneo je Rojters.

On je, kako navodi britanska agencija, dodao da ruska aneksija Krima i uloga Moskve u istočnom delu Ukrajine ne znači da Kijev nikada neće biti član Severnoatlantske alijanse.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je ranije danas da od predsednika Bajdena želi da čuje jasno "da" ili "ne" kada je reč o davanju plana Ukrajini za pridruživanje NATO.

Zelenski je novinarima rekao i da je od dobio uveravanja da Bajden neće koristiti Ukrajinu za cenkanje prilikom susreta sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom ove nedelje, javio je Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: