"Bajden jasno da kaže - da ili ne"

Zelenski je rekao da očekuje da se Bajden izjasni o davanju plana Ukrajini za pridruživanje NATO-u.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 14.06.2021.

20:32

EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je danas da od predsednika SAD Džozefa Bajdena želi da čuje jasno "da" ili "ne" kada se radi o davanju plana Ukrajini za pridruživanje NATO-u.

Zelenski je novinarima rekao da je dobio uveravanja da Bajden neće koristiti Ukrajinu za cenkanje prilikom susreta sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom ove nedelje, javio je Rojters.

On je pozvao SAD da pruže ekonomsku podršku Ukrajini i apelovao je na Bajdena i Međunarodni monetarni fond da imaju razumevanja za probleme Ukrajine pre nego što pred njega kao predsednika postave, kako je rekao, "nefer" reformske zahteve.

"Ako pričamo o NATO-u i Akcionom planu za članstvo, želeo bih da čujem od Bajdena jasno 'da' ili 'ne'. Moramo imati jasne datume i procene vezane za Ukrajine", izjavio je Zelenski, dodavši da tu uključuje i što Ukrajina odavno traži.

On je govorio istog dana kada je održan NATO samit u Briselu, a Ukrajina je izrazila razočaranje jer nije pozvana na sastanak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: