Od zemljotresa u Baniji prošlo pola godine; obnovu čeka još 3.000 kuća

Potpredsednik hrvatske vlade i šef Štaba za obnovu zemljotresom pogođenog područja Tomo Medved izjavio je da je na Baniji, za četiri meseca obnovljeno 70 kuća.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.06.2021.

09:47

Od zemljotresa u Baniji prošlo pola godine; obnovu čeka još 3.000 kuća
EPA-EFE/ ANTONIO BAT

Takođe, u toku je obnova 150 kuća, a na obnovu čeka još 3.000 kuća.

Medved je u intervjuu za zagrebački Večernji list rekao da razume ljude koji su ostali bez svojih domova, ali da će, kako je rekao, učniti sve da obnove i posledju kuću.

S tim u vezi, kaže, očekuje saradju sa lokalnim čelnicima.

Uveren je, dodao je, da će zajedničkim snagama završiti obnovu.

Upitan da li je realno očekivati da će stanovnici Banije stradali u potresu do ove zime biti u čvrstim objektima, pod krovom, Medved kaže da će učiniti sve da se do sezone grejanja 20.000 porodica vrati u svoje domove.

"Ali, bilo bi neodgovorno obećati da će do naredne zime biti obnovljeni centri Petrinje, Gline ili Siska, što je, kako kaže, gotovo nemoguće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: