Da li će iranski nuklearni program biti pod kontrolom?

Pregovori između Irana i vodećih svetskih sila nastavljeni su u Beču, u cilju postizanja dogovora kojim bi se iranski nuklearni program stavio pod kontrolu.

Izvor: Tanjug

Subota, 12.06.2021.

18:24

Da li će iranski nuklearni program biti pod kontrolom?
Ilustracija: Deposiphotos/Kagenmi

Visoke diplomate iz Kine, Nemačke, Francuske, Rusije i Velike Britanije treba danas da se sastanu u hotelu u glavnom gradu Austrije da bi raspravljali o ovom pitanju, nakon što je administracija američkog predsednika Donalda Trampa napustila sporazum 2018. godine.

Ruski predstavnik Mihail Uljanov je naveo u tvitu da će razgovori omogućiti učesnicima da razmene pogleda o tome kako da urede dalji tok pregovora sa ciljem da se sve završi uspešno i brzo.

SAD nisu formalno deo sastanaka koji su pokrenuti u Beču ranije ove godine.

Međutim, administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena nagovestila je da je voljna da se vrati u nuklearni sporazum pod uslovima pod kojim bi SAD ublažile sankcije, koji podrazumevaju da se Iran obaveže da poštuje obaveze o ograničenju svoje nuklearne aktivnosti predviđene sporazumom iz 2015. godine, navodi Asošijejted pres.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: