Putin: Ne iznenađuju me Bajdenove izjave; "On je karijerista"

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da ga nije iznenadio "skandalozni" intervju američkog lidera Džoa Bajdena.

Izvor: B92

Subota, 12.06.2021.

09:41

Putin: Ne iznenađuju me Bajdenove izjave;
Foto: Profimedia

"Tokom svog rada navikao sam na sve vrste napada sa svih strana i pod svakakvim izgovorima, različitog kalibra i jačine i ništa me od toga ne iznenađuje", istakao je ruski predsednik, odgovarajući na pitanje kako se odnosi prema Bajdenovoj izjavi da je on "ubica".

Putin je dodao da, iako je upotreba takvih etiketa postala uobičajena u američkoj političkoj kulturi, verovatno pod uticajem Holivuda, u Rusiji to ne izgleda normalno.

"Ne želim da zvučim nepristojno, ali to me podseća na loše varenje, verbalne probavne smetnje", rekao je ruski lider reagujući na voditeljevo nabrajanje osoba za čiju smrt brojni zapadni mediji pokušavaju da okrive Rusiju.

Ruski lider naveo je da se "predsednik Bajden svakako veoma razlikuje od Trampa".

Putin je konstatovao da je Bajden karijerni političar.

"Ja i sad smatram da je bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država, gospodin Tramp, izvanredna ličnost, talentovana ličnost, inače ne bi postao predsednik SAD", precizirao je Putin i dodao da je Tramp "sjajna ličnost. Može da vam se sviđa ili ne. Pa iako nije pripadao američkom establišmentu, ranije nije bio deo velike politike, a nekima se to sviđa, nekima se ne sviđa, ali to je činjenica".

Što se tiče Džoa Bajdena, Putin je rekao da se trenutni domaćin Bele kuće "radikalno razlikuje od Trampa, jer je predsednik Bajden karijerni političar. On se faktički čitavog svog života bavio politikom", primetio je ruski predsednik.

Putin je priznao da Bajden možda ima "neke prednosti i neke nedostatke" i izrazio nadu da aktuelni predsednik Sjedinjenih Američkih Država "neće praviti impulsivne korake".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: