Oglasila se ministarka Kisić nakon zabrane da uđe na KiM: "Moje profesorske obaveze su iskorišćene"

Ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević kazala je da je do sada nesmetano išla na KiM, a da je ovog puta to Priština iskoristila u političke svrhe.

Izvor: Tanjug

Petak, 11.06.2021.

15:48

Oglasila se ministarka Kisić nakon zabrane da uđe na KiM:
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ nr

Kako je istakla, zahtev je poslat na vreme i po svim važećim procedurama. Međutim, prištinske vlasti su joj zabranile da poseti Kosovo i Metohiju.

"Na ovaj način mi je onemogućeno da obavljam svoju profesorsku dužnost i radnu obavezu, a onemogućena mi je i sloboda kretanja", rekla je ona novinarima.

Kaže da je u prethodne tri školske godine držala nastavu na Medicinskom fakultetu na KiM po redovnoj dinamici, s tim što je prethodna školska godina bila organizovana onlajn.

"Međutim, sada je junski ispitni rok, koji je jedan od najvećih rokova koje studenti željno čekaju. Za danas je bio zakazan ispit na trećoj godini za studente medicine i sinoć nešto posle 22 sata dobijeno je obaveštenje, samo jedna rečenica bez ikakvog obrazloženja, da mi nije odobren ulazak na područje KiM", rekla je Darija Kisić Tepavčević.

Na pitanje šta misli da je bio razlog zabrane, kaže da je na vreme poslala najavu za dolazak i u skladu sa svim procedurama i da je htela da ode isključivo kao profesor Medicinskog fakulteta, a ne kao ministar i član Vlade Srbije.

"Jako mi je žao što su prištinske institucije moje profesorske obaveze iskoristile u dnevno političke svrhe i što su po ko zna koji put prekršile potpisane sporazume", navela je Kisić Tepavčevićeva.

Izvinila se studentima koji su danas čekali na ispit dodajući da svi znamo koliko su ispiti i njihovo odlaganje stresni za studente.

"Poručujem im da ostanu odgovorni, snažni i jaki, kakvi i jesu i da ćemo u narednom periodu učiniti sve da se što pre vidimo."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: