Prevara zvana konceptualna politika: Ne poznaju nikog na Telepu a kandidovali se za MZ

Novosađani u nedelju odlučuju na izborima ko će ih zastupati u mesnim zajednicama u naredne četiri godine.

Izvor: NS Uživo

Petak, 11.06.2021.

12:11

Prevara zvana konceptualna politika: Ne poznaju nikog na Telepu a kandidovali se za MZ
Foto: Depositphotos, boggy22

Stanovnici Telepa ne prihvataju jedan broj kandidata, jer smatraju da je reč o ljudima koje niko ne poznaje i koji ne znaju potrebe građana, jer su se tek nedavno doselili na Telep.

"Pojedini kandidati za tri mesne zajednice Bratstvo, Južni Telep i Nikola Tesla, u ovom delu grada žive manje od godinu i po dana. Telepčani sumnjaju u njihove dobre namere. Pitaju se kako ljudi koji su se doselili pre godinu, ili godinu i po dana mogu znati potrebe starosedelaca, i građana koji na Telepu žive decenijama. Evo na primer izvesna Anđelija Vučurević živi na Telepu malo duže od godinu dana, a neki Nikola Vujičić doselio se takoreći juče iz Lazarevca. Šta oni znaju o Telepu?", kaže L.B. (55) iz MZ Bratstvo.

Žitelji telepskih mesnih zajednica, s kojima su razgovarali naši novinari ističu da nijedan od kandidata koji zagovaraju takozvane konceptualne politike, ne poznaje stanje na terenu, niti su se upoznali sa građanima čija prava i potrebe navodno žele da zastupaju.

"Pristalice konceptualnih politika javno su protiv dođoša. A ovamo, oni, koji nemaju pojma šta su naše stvarne potrebe žele da budu naši zastupnici. Konceptualne politike su zapravo farsa i paravan. Nema tu nikakvog konceptualizma. Oni mesne zajednice vide kao način da osnaže političke stranke koje se kriju iza njih, a koje iz straha od potpunog debakla i totalnog poraza, navodno bojkotuju izbore. Nije njihova ideja da pomognu Telepu, već da pomognu sebi i svojim političkim mentorima i finansijerima, Đilasu i Šolaku i njima sličnima, koji žele da se izokola infiltriraju među obične ljude i da nam onda oni odlučuju o sudbini, jer su svsni da bi ako bi nastupili pod svojim imenom doživeli potpuni fijasko", kaže Z.G. (64) iz MZ Nikola Tesla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: