Policija upala na fakultet – proverava suprugu Bakira Izetbegovića: Kako 10 ispita?

Inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove (KUIP) ušli su u četvrtak na Medicinski fakultet u Sarajevu radi provere obrazovanja Sebije Izetbegović.

Izvor: B92

Petak, 11.06.2021.

11:05

Policija upala na fakultet – proverava suprugu Bakira Izetbegovića: Kako 10 ispita?
Foto: EPA-EFE/ALAA BADARNEH/POOL

Dr Izetbegović, direktorka KCUS-a, supruga je lidera SDA Bakira Izetbegovića.

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove, nakon što nije dobila zahtev Vlade KS, formirala je predmet na inicijativu v.d. direktora KUIP-a Adisa Mešića. Kako se saznaje, na Medicinskom fakultetu nadzor obavljaju dva inspektora.

Zahtev je formiran još prošle sedmice, ali se čekao povratak inspektora s seminara u Neumu, prenosi Avaz.

Podsećamo, direktorka KCUS-a našla se u središtu nove afere jer je sumnjivo kako je završila 10 ispita na postdiplomskom studiju u Zagrebu, a koja su joj zatim, za sada prema neutvrđenim informacijama, priznata u Sarajevu.

Sporno je kako je studij upisala 2. marta 1993. godine, a već 19. marta položila prvi ispit.

Tačnije, prvi ispit položila je za 17 dana. Ranije je iz ove ustanove u Zagrebu rečeno da Sebija uopšte nije bila registrovani postdiplomac.
Inspekciju zanima Sebijino akademsko napredovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: