"Biće to vrlo jak i ozbiljan udarac za ruski narod"

Nazvati Ruse neautohtonim narodom u Ukrajini nije samo netačno, već smešno i glupo, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin.

Izvor: Tanjug

Sreda, 09.06.2021.

20:32

Foto: EPA-EFE/MIKHAIL METZEL / SPUTNIK

U intervjuu televiziji Rosija-24 on je rekao da je očigledna činjenica da ljudi koji su se pridružili ruskoj državi sebe nazivaju Rusima, pa zbog toga govoriti o Rusima kao o neautohtonom narodu jeste ne samo netačno, već i smešno i glupo, preneo je Tas.

Ideja Kijeva da proglasi Ruse neautohtonim narodom u Ukrajini biće vrlo snažan i ozbiljan udarac ruskom narodu, rekao je Putin.

"Biće to vrlo jak i ozbiljan udarac za ruski narod uopšte i, naravno, ne možemo ostati ravnodušni zbog toga", rekao je on.

Ukrajinski zakon o autohtonim narodima nije u skladu sa međunarodnim pravom, ali Zapad neće reagovati na njega, ocenio je ruski predsednik.

"Ne znam ništa o tome i mislim da bih se usudio da pretpostavim da neće biti reakcije", rekao je Putin odgovarajući na pitanje o eventualnoj reakciji Zapada i OEBS-a na ukrajinski zakon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: