Sudar autobusa i kombija u Indiji, 17 osoba poginulo, 18 povređeno

U sudaru autobusa punog radnika iz inostranstva i kombija na autoputu u indijskoj državi Utar Pradeš poginulo je najmanje 17, a povređeno 18 ljudi.

Izvor: Tanjug

Sreda, 09.06.2021.

07:21

Sudar autobusa i kombija u Indiji, 17 osoba poginulo, 18 povređeno
Ilustracija: depositphotos/logoboom/

Autobus sa radnicima iz inostranstva kretao se u utorak uveče ka Ahmedabadu, gradu u državi Gudžarat na zapadu Indije, gde su radnici iz inostranstva išli u potragu za zaposlenjem, a prema rečima predstavnika lokalne policije, žalili su se da je šofer vozio prebrzo, prenosi Rojters.

Autobus je u jednom trenutku udario u kombi pun radnika lokalne fabrike keksa koji se kretao u suprotnom pravcu i najviše poginulih je iz kombija. Nakon udara autobus se prevrnuo, na licu mesta je poginulo 16 ljudi, a jedan povređeni je podlegao povredama u lokalnoj bolnici.

Svake godine na putevima širom Indije pogine više od 11.000 ljudi, a uzrok sudara u najvećem broju slučajeva su prebrza vožnja, loši putevi i stara vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: