Šah-mat iz Banjaluke: "Ako smeta 9. januar, slavićemo Dan državnosti kad i Srbija"

Srpski član i predsedavajući predsedništva BiH Milorad Dodik podržava ideju da se Dan Republike Srpske, umesto 9. januara, obeležava 15. februara.

Izvor: Tanjug

Subota, 05.06.2021.

22:38

Šah-mat iz Banjaluke:
Depositphotos/Ale_Mi

Tad i Srbija slavi svoj Dan državnosti.

Dodik je za Sputnjik podsetio da u BiH navode da Republika Srpska ne može da slavi Dan republike 9. januara zato što je to verski praznk, ali je predočio da u Srpskoj ima sve više inicijativa da taj dan ostane krsna slava Republike Srpske.

Dodik je naglasio da njemu niko ne može da zabrani da toga dana ode u crkvu da učestvuje u službi i u molitvi za Republiku Srpsku, prenosi RTRS.

"Šta mislite o ideji koju čujem ovih dana, da Republika Srpska utvrdi da je 15. februar Dan Republike Srpske, na dan kada se obeležava i Dan državnosti Republike Srbije. Ja mislim da je to dobra ideja", istakao je Dodik.

Dodao je da će o toj temi razgovarati sa partnerima u Republici Srpskoj i omogućiti da to pitanje bude rešeno.

"Ako su oni (Bošnjaci) povređeni, pa im smeta 9. januar, da li će im smetati 15. februar kada se slavi Dan državnosti Srbije? To je dan kada je podignut Prvi srpski ustanak, a i mi u Republici Srpskoj smo Srbi", poručio je Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: