"Ministri zdravlja u regionu da se solidarišu"

Ministarka zdravlja CG dr Jelena Borovinić Bojović kaže da očekuje da se ministri zdravlja u regionu konsoliduju i međusobno maksimalno solidarišu.

Izvor: B92

Petak, 04.06.2021.

19:06

Foto: Deposit/xload

"Smatram da je Ministarstvo zdravlja Crne Gore, kao i druga ministarstva zdravlja u regionu i šire u ovom trenutku pod posebnim fokusom i da je sasvim očekivano da se upravo ova ministarstva, odnosno ministri zdravlja, između sebe maksimalno konsoliduju, solidarišu i zajednički probaju da reše jedan veliki, vanserijski problem koji je zadesio celi svet, i svaku pa i najmanju zemlju na planeti, tako da upravo moja poseta državi Srbiji, odnosno ministru, gospodinu Lončaru, bila je posvećena borbi protiv kovida i rešavanju kovid krize", rekla je ona.

Kako napominje, jedan od osnovnih elemenata posete bile su vakcine, odnosno nabavka iz Srbije, iz novih postrojenja u kojima će se one proizvoditi u Srbiji.

"Nismo se bavili samo problemima u vezi sa kovidom, već i drugim problemima u domenu zdravlja koji svakako zahtevaju dobru regionalnu saradnju", rekla je
ministarka Borovinić Bojović za Demostat.

Tokom posete Srbiji srela se sa premijerkom Anom Brnabić, a taj razgovor je, kako kaže, bio veoma konstruktivan.

"Takođe smo postigli jedan viši nivo saradnje između dve države, što tako i treba da bude. I svakako regionalna saradnja nam je od posebnog značaja. Saglasili smo se da je regionalna saradnja ključ uspeha", napomenula je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: