Oglasio se Krivokapić posle hitnog sastanka u Beogradu

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić navodi da je na sastanku sa patrijarhom SPC Porfirijem potvrdio opredeljenje da se potpiše temeljni ugovor.

Izvor: B92

Petak, 28.05.2021.

09:05

Oglasio se Krivokapić posle hitnog sastanka u Beogradu
Foto: EPA-EFE/ Boris Pejovic

"Sa Njegovom Svetošću smo ostali u dogovoru da se usaglasimo oko termina potpisivanja temeljnog ugovora. Radujem se izboru novog Mitropolita crnogorsko-primorskog uz veliku veru da će voditi narod poput svog prethodnika blaženopočivšeg Mitropolita Amfilohija", naveo je Krivokapić, koji se u četvrtak uveče susreo sa patrijarhom u Beogradu.

"Želimo da na najdostojanstveniji način što pre ugostimo Patrijarha srpskog Porfirija u Crnoj Gori, kako dolikuje Patrijarhu ali i gostoljubivom i vernom crnogorskom narodu", zaključio je Krivokapić.

On je sinoć nakon dolaska u Beograd saopštio da prenosi poruke da "verni narod" za mitropolita želi episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i predložio da se Temeljni ugovor potpiše 30. oktobra, na dan kada je preminuo dugogodišnji mitropolit Amfilohije, javljaju Vijesti.

Iz Patrijaršije je potom saopšteno da je Krivokapić došao samo da bi potpisao temeljni ugovor, ali da je onda izneo nove razloge da se potpisivanje odloži.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: