Moguća proslava mature na otvorenom

Nadležni u Crnoj Gori razmatraju mogućnost da se dozvoli proslava mature na otvorenom, izjavila je epidemioog Milena Popović Samardžić.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 27.05.2021.

10:10

Moguća proslava mature na otvorenom
Foto: Depositphotos/archideaphoto

Ona je dodala da je do sad vakcinu protiv korona virusa primilo više od 20 odsto populacije te zemlje.

Ocenjujući da je to dobra dinamika imunizacije, Popović Samardžić je najavila da u Crnu Goru sutra stiže 2.000 doza Fajzer vakcine, koje će stizati svake sedmice.

Ona je u Jutarnjem programu RTCG apelovala na lokalne zajednice da utiču na ugostitelje da organizuju događaje na otvorenom.

“Situacija u Crnoj Gori trenutno je dobra. Krenula je revakcinacija. Uglavnom građani prijavljuju blage simptome nakon vakcinacije. To je bol na mestu davanja vakcine, glavobolja, bolovi u zglobovima, mišićima. Kod nekih vakcina imamo i pojavu temperatura. Za sada nemamo prijava za ozbiljne neželjene reakcije...", rekla je i istakla da postoje šanse da se život građana Crne Gore vrati u normalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Podeli: