Oglasio se Netanjahu nakon primirja: Ne znate šta je sve bilo, sledeći put...FOTO

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je danas da je izraelska operacija u Gazi bila uspešna i da je nanela štetu Hamasu.

Izvor: Tanjug

Petak, 21.05.2021.

13:08

Oglasio se Netanjahu nakon primirja: Ne znate šta je sve bilo, sledeći put...FOTO
Tanjug/AP Photo/Sebastian Scheiner, Pool, File

"Promenili smo jednačinu sa Hamasom", ocenio je Netanjahu u prvom obraćanju novinarima nakon prekida vatre sa palestinskim Hamasom, prenosi list "Harec". On je dodao da Izrael neće dozvoliti nove projektile iz Pojasa Gaze.

"Ako Hamas misli da ćemo dobiti i delić jedne rakete, vara se. Odgovorićemo drugačijim intenzitetom. Ono što je bilo neće biti opet", rekao je Netanjahu, a preneo "Džeruzalem post".

Netanjahu je dodao da nije sve što se dešavalo poznato javnosti, a ni Hamasu.

"Sva naša dostignuća će biti obelodanjena s vremenom. Mogu da kažem to je da smo uradili hrabre i nove stvari. Da je kopnena invazija bila neophodna, krenuli bismo, ali smatram da smo mogli da dođemo do cilja na bezbednije načine", izjavio je Netanjahu.

Primirje između Izraela i Hamasa počelo je jutros u 02 sata po lokalnom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: