Kolaps FOTO

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je hitno upozorenje na nevreme.

Izvor: B92

Sreda, 19.05.2021.

15:46

Kolaps FOTO
Shutterstock/ focus_bell

Na području Beograda kiša je već počela, a kako se navodi, očekuju nas snažan pljusak i grad.

Beograđani objavljuju fotografije saobraćajnog kolapsa, a velike gužve zabeležene su kod hotela In na Novom Beogradu.

Popodnevni špic u Beogradu napavio je najveći zastoji na Brankovom mostu u smeru ka gradu, na mostu Gazela u smeru ka Novom Beogradu,

Ipak, na Pančevačkom mostu u smeru ka gradu situacija je malo lakša.

RHMZ ističe da oblačnost koja na području Šumadije (Ljig i okolina) uslovljava intenzivne pljuskove, pojavu grada i lokalno jak vetar, u narednih sat vremena će se premeštati ka Aranđelovcu i okolini.
Foto: Printscreen/www.hidmet.gov.rs/
Do kraja maja mogu se očekivati obilne padavine i znatno svežije vreme za ovo doba godine, a pljuskovi i do polovine juna, rekla je prognostičarka Hidrometeorološkog zavoda Srbije Dragana Broćović i dodala da je danas dat narandžasti meteo-alarm.

Za gotovo celu Srbiju, kao i za pojedine delove Beograda, na snazi je narandžasti meteo-alarm koji upozorava na opasne vremenske pojave, odnosno na obilnije padavine sa sugradicom ili gradom, upozorila je za Tanjug Dragana Broćović.

"Iako je vreme hladnije u odnosu na predhodnu godinu, kiša nije neuobičajna pojava za mesec maj s obzirom da ga odlikuje nestabilno vreme sa čestom pojavom pljuskova i grmljavine", rekla je Dragana Broćović i podsetila na obilne padavine u maju 2014. godine, kada je poplavljen Obrenovac.

Za vikend nas očekuje kratkotrajni prestanak padavina, kao i sunčano, toplije vreme, sa temperaturama i do 27 stepeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: