Ministarka podnela ostavku zbog optužbi da joj je doktorat plagijat

Nemačka ministarka za pitanja porodice Franciska Gifaj ponudila je danas ostavku kako bi se stavila tačka na optužbe za plagijat sa kojim se suočava godinama.

Izvor: Tanjug

Sreda, 19.05.2021.

13:42

Ministarka podnela ostavku zbog optužbi da joj je doktorat plagijat
Foto: Depositphotos/Steve_Allen

"Poslednjih dana obnovljena je diskusija o mojoj doktorskoj disertaciji iz 2010. godine. Vlada, moja stranka i javnost imaju pravo na istinu u vezi ovog slučaja i zbog toga sam odlučila da zatražim od kancelarke Angele Merkel da me razreši funkcije“", saopštila je Gifaj, a prenosi Rojters.

Ministarka, koja je i kandidatkinja Socijaldemokratske partije (SPD) za mesto gradnonačelnika Berlina, ranije je optužena za plagijat, jer je u sadržaj svoje doktorske disertacije koju je predala pre više od deset godina unela tuđe tekstove za koje nije navela podatke o poreklu.

Ona je već saopštila da će prestati da koristi akademsku titulu doktora pošto je Berlinski slobodni univerzitet ponovo pokrenuo reviziju njene doktorske teze iz 2010. o politici Evropske komisije.

Gifej, koju smatraju jednom od kandidata za vođstvo SPD, najavila je da planira da se u potpunosti posveti izborima za berlinski Senat kasnije ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: