Premijerka Ana Brnabić danas u Briselu

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas će boraviti u Briselu gde će razgovarati sa zvaničnicima Evropske unije (EU) i Evropskog parlamenta.

Izvor: Beta

Utorak, 18.05.2021.

09:09

Premijerka Ana Brnabić danas u Briselu
FOTO TANJUG/ Dragan Kujundžiæ

Brnabić će prvo imati sastanak sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom i predsedavajućom Delegacije Evropskog parlamenta za saradnju sa Srbijom Tanjom Fajon.

Potom je predviđen sastanak sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom. Premijerka Srbije će učestvovati i na radnoj večeri koju priređuje visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel (Josep Borrel) sa liderima Zapadnog Balkana.

Prema ranijim najavama, na radnoj večeri biće reči o celokupnoj političkoj situaciji na Zapadnom Balkanu i procesu evrointegracija država regiona.

Dolazak na radnu večeru potvrdili su premijeri Severne Makedonije Zoran Zaev, Albanije Edi Rama, Kosova Aljbin Kurti (Albin), predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodiki crnogorski predsednik Milo đukanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: