On neprestano menja boravište, pa čak i države, a policija mu je za petama: Ko je Radoje Zvicer? VIDEO

Bezbednosne službe regiona, predvođene srpskim operativcima iz MUP-a i BIA, locirale su vođu "kavačkog klana".

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.05.2021.

21:34

On neprestano menja boravište, pa čak i države, a policija mu je za petama: Ko je Radoje Zvicer? VIDEO
Printskrin: TV Prva

Radoje Zvicer lociran je u jednoj od zemalja Južne Amerike, javljaju mediji.

On neprestano menja boravište, pa čak i države u tom delu sveta, ali mu je, navodno, policija za petama. Ko je Radoje Zvicer?

Radoje Zvicer iz Kotora poznat je javnosti kao jedan od najopasnijih kriminalaca u regionu i jedan od vođa zloglasnog kavačkog klana. Pre dve godine izbegao je hapšenje u velikoj akciji policije na Kosovu, pošto je dan pre akcije pobegao iz Prištine, posle dojave koju je dobio iz nepoznatog izvora. Prema saznanjima bezbednosnih službi, Zvicer se krio u zemljama regiona i EU pod lažnim imenom Josip Babić.

"Postoje informacije koje je saopštio državni vrh Srbije da mu je policija za petama, za sada nema operativnih podataka o tome da li se još uvek nalazi na teritoriji Crne Gore i neke od susednih država", izjavio je novinar Mladen Radulović.

Proteklih godinu dana kavački klan otpočeo je blisku saradnju sa Veljkom Belivukom. Belivuk je sa Markom Miljkovićem i posetio Zvicera u januaru ove godine, kada su sva trojica privedena i ispitana u policiji. Odmah po sletanju na aerodrom u Beogradu, Belivuk i Miljković su uhapšeni I ubrzo pušteni na slobodu.

"Poznat je zajednički interes u vrhu kavačkog klana. Sve je počelo kada je ubijen Aleksandar Stanković i tada je kavački klan krenuo u osvetu. Angažovao je Veljka Belivuka, lidera beogradskog ogranka ovog klana i tada je počeo obračun sa protivnicima - škaljarcima", dodao je Radulović.

Odbegli vođa "kavačkog klana" je, navodno, Belivuku direktno izdavao naloge za likvidaciju. Zvicer važi i za jednog od glavnih snabdevača kokainom na Starom kontinentu. Nekoliko puta je izbegao hapšenje, ali i atentat. Prošle godine u Kijevu mu je supruga Tamara u poslednjem momentu spasila život.

"I kada je došao u Crnu Goru posle atentata u kijevu on je i tada bio slobodan čovek, jer nije postojala nijedna sudska poternica, nekoliko godina je proveo mirno u Crnu Goru i poslednji put je viđen kada je slavio slavu sa veljkom belivukom i njegovom ekipom", zaključio je novinar.

Pre nekoliko dana Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneo je u javnost brutalnosti koje su po nalogu Radoja Zvicera radili kriminalni klanovi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Vođi kavačkog klana, koji je, navodno, naručivao od Belivuka "ćevape" od ljudskog mesa, Vučić je poručio da mu, kako je rekao, slobode neće biti dok je on živ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: