Trojica vozača isključena iz saobraćaja u Nišu; Vozili pod dejstvom alkohola

Policija je u Nišu tokom vikenda zaustavila trojicu vozača koji su automobilima upravljali pod dejstvom alkohola i jednog koji je odbio da se alkotestira.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 17.05.2021.

15:49

Trojica vozača isključena iz saobraćaja u Nišu; Vozili pod dejstvom alkohola
Foto: Depositphotos/dechevm

Policija je u gradu iz saobraćaja isključila 22-godišnjeg vozača "pežoa" koji je vozio sa 2,64 promila alkohola u organizmu, navodi se u saopštenju.

Njemu je, zbog prekršaja nasilnička vožnja, odredjeno zadržavanje, nakon čega mu je Prekršajni sud u Nišu izrekao kaznu zatvora u trajanju od 30 dana, novčanu kaznu u iznosu od 120.000 dinara, zaštitnu meru zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od devet meseci i 15 kaznenih poena. Policija je alkotestirala i 33-godišnjeg vozača teretnog vozila i utvrdila da ima 1,38 promila alkohola u organizmu, dok je 29-godišnji vozač "juga" odbio da se alkotestira.

Takođe iz saobraćaja je isključen i 41-godišnji vozač "audija" koji se sumnjiči da je upravljajući vozilom sa 1,72 promila alkohola u organizmu, sleteo sa puta i udario u ogradu. Protiv ove trojice vozača će, zbog učinjenih prekršaja, biti podnete prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima. Policija je, u dane vikenda, otkrila i sankcionisala 14 vozača koji su upravljali vozilima pod dejstvom alkohola i protiv njih će biti podnete prekršajne prijave, dodaje se u saopštenju. MUP apeluje na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i dosledno poštuju saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: