"Da i mi malo uzvratimo EU što nam je pomagala - evo imate švedski sto" FOTO

Nakon razgovora sa Pahorom, odgovarajući na pitanje novinara iz Slovenije, Vučić pozvao slovenačke goste da se vakcinišu u Srbiji, ako do sada nisu.

Izvor: B92

Petak, 14.05.2021.

11:10

Tanjug/Tanja Valiæ

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov slovenački kolega Borut Pahor razgovarali su danas u Beogradu, a glavna tema je bila priprema samita Brdo-Brioni i evropske integracije Zapadnog Balkana, na kojima Slovenija insistira.

Tokom obraćanja medijima, predsednicima dve zemlje obratili su se novinari, među kojima je prvi bio novinar iz Slovenije koji je upitao predsednika Srbije da li je Srbija umorna od čekanja pomoći EU, zbog čega se i odlučila da nabavi vakcine protiv koronavirusa mimo briselskog programa poznatijeg i kao Kovaks.

Vučić je odgovorio da je Srbija odmah potpisala bilateralni sporazum sa Fajzerom, pa zatim i sa Astrazenekom, da bi na kraju u našu zemlju stigle i vakcine ruskog i kineskog proizvođača.

"Dakle, ako se niste do sada vakcinisali, vi i kolege iz Slovenije, izvolite možete odmah da odete na bilo koji punkt i da izaberete. Imate švedski sto vakcina", kazao je predsednik Srbije pa na kraju i dodao: "Da i mi malo uzvratimo EU, za svu ovu podršku koja nam je stizala iz EU."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: