Šta bi bilo da Izrael nema gvozdenu kupolu; Palestinci napravili kompilaciju VIDEO/FOTO

Sukobi između Izraela i Palestine ušli su u peti dan. Kako je saopštila izraelska vojska - nema znakova da će popustiti.

Izvor: B92

Petak, 14.05.2021.

07:03

Šta bi bilo da Izrael nema gvozdenu kupolu; Palestinci napravili kompilaciju VIDEO/FOTO
FotoTanjug/ AP Photo/Adel Hana

Izrael je otvorio artiljerijsku vatru i izveo još vazdušnih napada na palestinske militante u Pojasu Gaze, nakon raketiranja izraelske teritorije, a vrlo brzo usledilo je i raketiranje iz Gaze ka Izraelu.

Iako vojska nije davala više detalja, izraelski vojni izveštači koji dobijaju podatke od oružanih snaga, kažu da nije bilo kopnene invazije i da su trupe pucale iz artiljerijskih baterija sa izraelske strane granice.

Stanovnici severne Gaze, blizu granice sa Izraelom, kažu da nisu videli znakove izraleskih kopnenih trupa, ali kažu da se pucalo iz teškog naoružanja i da je bilo nekoliko desetina vazdušnih napada.

Sve informacije o sukobu iz minuta u minut pratite u LIVE blogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: