Plenković ponovo šokira: On je partijac s Dedinja i prevarant

U nastavku današnjeg prepucavanja hrvatskog predsednika i premijera, Andrej Plenković je rekao da ne zna šta je "prevarant" pričao, jer je imao puno posla.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.05.2021.

16:13

Plenković ponovo šokira: On je partijac s Dedinja i prevarant
EPA-EFE/ JOHANNA GERON / POOL

Dodao je i da narativ Zorana Milanovića, koga je nazvao "partijac s Dedinja" u javnom prostoru nije slučajan, već, naprotiv.

Zato je, kazao je, važno da neki akteri na to ne ćute.

"Bilo bi puno blagotvornije za hrvatski medijski prostor da hrpa licemera i kukavica koji ćute proteklih meseci na verbalno nasilništvo koje Milanović sprovodi - ne ćute", rekao je Plenković, prenela je zagrebačka TV N1. Podsetimo, hrvatski predsednik Zoran Milanović ponovo je danas "osuo paljbu" po premijeru Andreju Plenkoviću i ostatku vlade.

"Ajmo da razgovaramo kako se Vlada upliće u izbor predsednice Vrhovnog suda protivustavno", odmah je rekao MIlanović, od čega je zapravo počeo verbalni rat po medijima dva hrvatska lidera.

"Plenković i njegova klika krše Ustav. Izdaju saopštenja na stranicama Vlade, a gde je to Vlada navedena kao učesnik i faktor u izboru predsednika Vrhovnog suda? HDZ, u redu. To puno govori. Vlada? To je svest čoveka koji je odrastao na komunističkim i socijalističkim postulatima, to je notorna istina. Ne bi mi palo da sam bio premijer da uvlačim Vladu. To je izbor osobe koju se želi minirati, ubiti joj volju, reći da krši zakon, dovest je u vezu sa spornim HDZ-ovim zakonima, što je isto laž. To je napad na ženu za koju je Plenković rekao da je dopustila da je u negližeu povlačim po blatu. Za nikog nisam rekao da je smeće, ali da je komunistički gojenac, to da. Sretan Dan bezbednosti 13. maja, setio sam se", kazao je Milanović, pa dodao:

"On je krkao bozu i gusti sa šlagom, ja sam pio pivo i viski. I kremšnite je krkao."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: