Kurti: To je prioritet, moramo imati vojsku za odbranu Kosova

Kosovski premijer Aljbin Kurti razgovarao je danas sa ministrom odbrane Armendom Mehajem.

Izvor: B92

Sreda, 12.05.2021.

20:24

Kurti: To je prioritet, moramo imati vojsku za odbranu Kosova
EPA/VALDRIN XHEMAJ

Sastanku je prisustvovao i komandant Kosovskih bezbednosnih snaga general-pukovnikom Rahmanom Ramom, prenosi Reporteri.

Oni su ga obavestili o pripremama u okviru učešća pripadnika KBS u vojnoj vežbi "Defender Europe 2021" i iskrcavanju kontingenta KBS zajedno sa američkim trupama u mirovnoj misiji u Kuvajtu.

Na sastanku se takođe razgovaralo o daljem razvoju sposobnosti i povećanju operativnih kapaciteta, kao i o primeni planova za budućnost kako bi se u potpunosti ispunila ustavna i pravna misija KBS.

Premijer Kurti obećao je da će, osim povećanja budžeta za više od 100 miliona evra za sledeću godinu, KBS ostati prioritet u narednim godinama.

Prema njegovim rečima podrška KBS je neophodna kako bi Kosovo imalo dobro obučenu vojsku opremljenu po savremenim standardima i ugledu na vojske zemalja članica NATO, spremnu za odbranu Kosova i doprinos globalnom miru i stabilnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: