Milanović: Plenković je manipulator i dobro uvežbani lažov

Predsednik i premijer, Zoran Milanović i Andrej Plenković, obnovili su javnu polemiku o izboru predsednika Vrhovnog suda Hrvatske, čiji izbor osporava HDZ.

Izvor: Tanjug

Sreda, 12.05.2021.

14:53

Milanović: Plenković je manipulator i dobro uvežbani lažov
Foto: EPA-EFE/ ANTONIO BAT

Nakon što je danas premijer Andrej Plenković ponovo izneo razloge zbog kojih smatra da Zlata Ðurđević ne može biti izabrana na mesto predsednice Vrhovnog suda, oglasio se Milanović, koji je premijera nazvao “manipulatorom” i “dobro uvežbanim lažovom”.

“Kad mu nije pošlo za rukom, preko svojih trbuhozboraca, lažima da uveri javnost da Zlata Ðurđević ima veze s ''lex Perković'', jer nema baš nikakve, profesionalni manipulator Plenković sada izmišlja da je Zlata Ðurđević predložila ni manje ni više nego - da politika bira sve sudije", poručio je Milanović.

To se, prema njegovim rečima, usudi samo "dobro uvežban lažov sa sertifikatom osuđene kriminalne organizacije i privatnim časovima spinovanja i manipulisanja".

Milanović ističe da je upravo suprotno i da "vrsni pravni stručnjak", kako ju je ranije okarakterisao i sam Plenković - jasno upozorava koliko je 90-ih politika bila dugoročno razarajuća za pravosuđe i njegovu nezavisnost.

"U tome je problem, Plenković ne može da oprosti Zlati Ðurđević što je u svom programu stručno, hladno i beskompromisno - a bez da ih i spomene - prokazala HDZ kao krvopiju hrvatskog pravosuđa", napisao je Milanović na svom profilu na Fejsbuku.

I tu, ističe, nije kraj Plenkovićevim problemima.

"Bude li izabrana za predsednicu Vrhovnog suda, Zlata Ðurđević će odlučivati o presudi HDZ-u. Vrsni pravnik Plenković, opet lažno, edukuje danas javnost da predsednica Vrhovnog suda ''ne sudi''. Ne sudi ako ne želi, ali itekako može da sudi i verujem da bi se Zlata Ðurđević uključila u suđenje jer joj to zakon omogućava", naveo je Milanović.

On kaže da bi Plenkoviću odgovarao beskrvni predsednik Vrhovnog suda koji ''ne sudi'' HDZ-u, ali ispod stola utiče na presudu, za HDZ - jasno oslobađajuću.

"Zato je HDZ u sukobu interesa. Zato Zlata Ðurđević smeta Plenkoviću. I baš zato treba biti izabrana za predsednicu Vrhovnog suda”, napisao je Milanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: