Kovačevićeva odgovorila na tvrdnje Majića: "Došli smo da radimo i damo sve od sebe"

Predsednica skupštinskog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Jelena Žarić Kovačević kaže da su planirana dva javna slušanja u vezi sa promenom Ustava.

Izvor: Tanjug

Sreda, 12.05.2021.

12:10

Kovačevićeva odgovorila na tvrdnje Majića:
B92/J.J.

Termini za to su 19. i 24. maj.

Žarić Kovačevićeva je kazala da će na javna slušanja biti pozvani svi predstavnici stručne javnosti, što se može videti i u odluci odbora koja se nalazi na sajtu skupštine.

Ona je odbacila kritike pojedinaca koji su to doveli u sumnju, poput sudije Miodraga Majića, koji je na Tviteru napisao da se na samom startu pravi podela na “podobne i nepodobne stručnjake”.

“To što neko želi da u okviru pravosudnog sistema vrši nezavisnu ili samostalnu funkciju, a da istovremeno bude političar, ne daje mu nikakvo pravo da kritikuje postupak za promenu Ustava”, rekla je Jelena Žarić Kovačević.

Ona je poručila da će kao predsednica Odbora za ustavna pitanja u svakom trenutku odbraniti integritet odbora i skupštine.

“Mi smo poslanici 'Aleksandar Vučić – za našu decu i došli smo da radimo i damo sve od sebe. Postupak koji sprovodimo će imati samo benefite za građane. Nismo oni koji će na 'Narodnu skupštinu ići ni kamenom ni motkom”, rekla je Jelena Žarić Kovačević.

Kako se navodi na sajtu Skupštine, Odbor za ustavna pitanja je doneo odluku o javnim slušanjima i to za 19. i 24. maj, na koja će, pored članova Odbora, biti pozvani narodni poslanici i druga lica čije je prisustvo od značaja za temu javnog slušanja, i to premijerka Ana Brnabić, Maja Popović i predstavnici stručne javnosti.

Jelena Žarić Kovačević je precizirala da će biti pozvani predstavnici pravnih fakulteta, sudije Pravosudne akademije, predstavnici civilnog sektora…

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: