Sukob u Bujanovcu zbog zastava - Srbija ili Albanija? VIDEO

Pre nekoliko dana prvo je skinuta albanska zastava na ulazu u selo Končulj i postavljena zastava Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 12.05.2021.

11:15

Sukob u Bujanovcu zbog zastava - Srbija ili Albanija? VIDEO
Foto: Shutterstok/esfera

Nakon toga, Albanci su skinuli srpsku zastavu i ponovo postavili albansku. Novinar TV Prva Bratislav Ilić istraživao je ko želi sukobe i svađe i kome ide u prilog podizanje tenzija na jugu Srbije.

Duž glavne ulice u selu Končulj godinama se vijore albanske zastave. Zamenik predsednika opštine Bujanovac Šćiprim Musliju koji je skinuo srpsku zastavu i postavio albansku, tvrdi da ne želi sukobe.

"Ne ide sve ovo u prilog nikome. Srbi i Albanci treba da žive zajedno, nemamo vremena za probleme. Nisu nam potrebne svađe jer imamo samo jedan život.", poručio je Musliju.

Predstavnici Srba ocenjuju da neko sa strane želi da izazove sukob na području Bujanovca i Preševa.

U susednoj opštini Preševo takođe je došlo do incidenta. Odbornici srpske liste izašli su sa konstitutivne sednice skupštine jer im nije obezbeđen prevod.

Novoizabrana predsednica opštine Ardita Sinani objašnjava da je odmah reagovala i da će ubuduće srpski odbornici imati simultani prevod.

Nakon poslednjih izbora u Bujanovcu i Preševu srpski odbornici su izbačeni iz obe lokalne vlasti.

Opširnije u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: