Pentagon potvrdio: Ispaljeni hici upozorenja;

Iranska revolucionarna garda, ideološka vojska Irana, osudila je danas "neprofesionalno" ponašanje Američke ratne mornarice u Persijskom zalivu.

Izvor: B92

Utorak, 11.05.2021.

11:54

Pentagon potvrdio: Ispaljeni hici upozorenja;
Tanjug/Spc. Cody Rich/U.S. Army via AP

U tom zalivu su, kako je potvrdio Pentagon, ispaljeni hici upozorenja na grupu iranskih brodova.

Brod američke obalske straže ispalio je metke upozorenja juče kada je grupa od 13 iranskih brzih brodova krenula ka brodovima Američke ratne mornarice u Ormuškom prolazu, javio je sinoć Pentagon.

"Držeći legalnu razdaljinu u Ormuškom prolazu, mornarica Čuvara revolucije upozorila je Amerikance zbog njihovog rizičnog i neprofesionalnog ponašanja", navodi se u saopštenju Iranske revolucionarne garde objavljenom na njihovom portalu Sepahnjus.

To je bilo drugi put u poslednjih mesec dana da su američki vojni brodovi morali da ispale hice upozorenja zbog, kako su naveli, nebezbednog ponašanja iranskih plovila u toj oblasti, i to posle relativnog zatišja tokom protekle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: