"Kurs kako ukloniti čip iz vakcine" - šala u Šapcu otišla predaleko FOTO

Zavod za javno zdravlje Šabac objavio je na svom Instagram profilu šaljivu poruku o navodnom kursu antivaksera.

Izvor: B92

Utorak, 11.05.2021.

09:38

Tanjug/James Gourley/Pool Photo via AP

U objavi koja je izvorno sa Tvitera piše kako se građanima nudi kurs kako bi posle vakcinacije uklonili navodni čip iz vakcine.

"Vidim nude kurs za 150 evra kako ukloniti čip nakon vakcinacije. Ljudima otimaju pare, a dovoljno je uzeti jedan osrednji magnet. Magnet prisloniti na mesto uboda i lagano vući po koži prema analnom otvoru. Nakon toga prstom se vrlo lako iščačka", piše u objavi.

Srbija je jedna od vodećih zemalja u sprovođenju imunizacije protiv kovida 19, ali sve veću zabrinutost izaziva širenje lažnih vesti protiv vakcina.

Širenje dezinformacija, ulivanje straha i nepoverenja prema vakcinama samo su neke od posledica koje izjave antivakcinalista mogu da izazovu, a samim tim i da doprinesu produženju ovakve epidemiološke situacije u zemlji.

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je nedavno da će uputiti poseban apel Tužilaštvu da reaguje na širenje lažnih vesti na društvenim mrežama, kao i u medijima u vezi sa vakcinacijom.

Podsetimo, policija je nedavno sprovela akciju protiv antivaksera u kojoj je privedeno ukupno pet osoba. Među njima su i srpska političarka Jovana Stojković, ali i sestra košarkašice Dabović.
Printscreen: Instagram

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: