Palestinci na nogama širom Izraela: "Nastavljamo raketiranje"; "I mi ćemo" FOTO

Palestinci koji žive u Izraelu večeras su ponovo izašli na ulice u gradovima širom zemlje da demonstriraju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.05.2021.

23:55

Palestinci na nogama širom Izraela:
Foto: Profimedia

Neki protesti su prerasli u sukobe sa izraelskom policijom koja je uhapsila najmanje 15 ljudi.

Palestinci demonstriraju zbog intervencija policije u Jerusalimu, posebno u krugu džamije Al Aksa, tokom kojih je samo danas povređeno više stotina ljudi, prenosi jerusalimski dnevnik ''''Tajms of Izrael''''.
Foto: Profimedia
Hiljade demonstranata izašlo je na ulice Nazareta, Haife, Šaframa, Sagev Šaloma i manjih gradova kao što su Eksal, Kafr Manda i Nahaf.

U saoppštenju policije se navodi da su demonstranti bacali kamenice i flaše, palili baklje i druga pirotehnička sredstva.

Oglasio se izraelski ministar odbrane

EPA/ABIR SULTAN
Izraelski ministar odbrane Beni Ganc najavio je večeras da će Izrael nastaviti da bombarduje Pojas Gaze kako bi "ponovo uspostavio mir", dok je Hamas zapretio da će u tom slučaju uzvratiti istom merom.

Ganc je u video obraćanju rekao da Izrael planira seriju napada na Hamas i "druge terorističke grupe", kako bi "ponovo usporstavio dugoročan i potpuni mir".

On je optužio Hamas za nasilje i negirao navode te grupe da je Izrael sprovodio nasilje nad vernicima kod džamije Al-Aksa u Jerusalimu.

“Tokom proteklih nekoliko nedelja kabinet za bezbednost je održao seriju konsultacija na osnovu kojih smo danas odobrili niz napad na Hamas i ostale terorističke organizacije", rekao je Ganc, prenosi ''''Tajms of Izrael''''.

On je zapretio da će Hamas i njegovi lideri snositi odgoovrnost i "platiti cenu za agresiju", a da će se napadi nastaviti dok ne budu ispunjeni "operativni ciljevi" Izraela.

Istovremeno, vojno krilo Hamasa upozorilo je da će izraelsko raketiranje izazvati još napada sa Pojasa Gaze.

"Jerusalim nas je pozvao i mi smo odgovorili na poziv. Ako nastavite, i mi ćemo", poručili su u saopštenju.

Palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je ranije da je

najmanje 20 osoba, među kojima i devetoro dece, poginulo večeras u Izraelskom napadu na Pojas Gaze koji je usledio nakon što je Hamas raketama gađao Jerusalim posle isteka ultimatuma upućenog izraelskoj vladi da povuče bezbednosne snage iz kruga džamije Al Aksa u tom gradu.

Agencije navode da je u izraelskim napadima povređeno više od 60 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: