Džaferović: Podela BiH je neofašistička ideja

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović položio je cveće na spomen-obeležju Večna vatra povodom Dana pobede nad fašizmom i Dana Evrope.

Izvor: klix.ba

Nedelja, 09.05.2021.

13:39

Džaferović: Podela BiH je neofašistička ideja
Tatiana53/depositphotos

Džaferović naglašava da iako je fašistička ideologija, najmračnija ideologija dosada koja je zadesila ljudski rod, poražena - ona je danas još uvek živa u svetu, Evropi i Bosni i Hercegovini.

Dodaje da što više bude borbe protiv diskriminacije biće manje i neofašističkih ideologija.

"Svi u BiH trebamo da se okrenemo izgradnji celovite i demokratske države, države ravnopravnih naroda i građana bez obzira u kojem delu BiH oni živeli. Svedočili smo proteklih sedmica ovde u BiH tim retrogradnim, slobodno možemo reći fašističkim, idejama jer kako drugačije nazvati intenciju da se BiH dodatno teritorijalno i etnički deli, da se zasjca u živo tkivo BiH, nego nefašističkom idejom", kazao je.

Dodaje da bi svi trebalo da shvatimo da budućnost nije u razdvajanju, podelama i diskriminaciji već u jedinstvu različitosti i kada je BiH, ali i Evropa u pitanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: