Kurti neće tražiti garancije za bivše vođe OVK

Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je da njegova vlada ne može da traži kauciju za bivše vođe OVK kojima se sudi u Hagu, jer kaže da se "državi ne sudi".

Izvor: Kosovo online

Petak, 07.05.2021.

19:21

Kurti neće tražiti garancije za bivše vođe OVK
EPA/ KUSHTRIN TERNAVA

Kurti je izjavom da je proces u Hagu "pravni postupak i da država nije na sudu" objasnio zašto ne može da traži garancije od Hrvatske.

Što se tiče nastavka dijaloga sa srpskom stranom, Kurti je rekao da bi pre početka sastanka u okviru tog dijaloga trebalo da se održi sastanak sa opozicionim strankama i najavio da će to učiniti u toku ovoj meseca.

„Sa visokim predstavnikom EU Đuzepom Boreljom imaćemo radnu večeru 18.maja, a o temama razgovora mogu da pričam samo kad se obe strane slože o istim", rekao je Kurti.

U daljem razgovoru je rekao da kosovska Vlada ima obavezu da podigne tužbu protiv Srbije zbog počinjenog genocida nad kosovskim stanovništvom, ali da ne zna tačan datum kada će jer su za podizanje tužbe neophodne velike pripreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: