Stiže zahlađenje za vikend, a ostatak maja - pun oscilacija; meteorolog o tome kada će se "unormaliti" vreme

Nakon nekoliko sunčanih dana, stiže nam kiša, a ujedno i prolazno zahlađenje, koje će se zadržati tokom vikenda, kaže meteorolog Đorđe Đurić.

Izvor: B92

Petak, 07.05.2021.

15:55

Stiže zahlađenje za vikend, a ostatak maja - pun oscilacija; meteorolog o tome kada će se
Ilustracija: Shutterstock/Golden Brown

Za predstojeći vikend, konkretno, u nedelju može se očekivati blaži mraz, što bi trebalo da bude poslednji ovog proleća.

Đurić kaže da tokom ovog meseca možemo očekivati učestale oscilacije, ali da neće biti ekstremnih pojava.

"Možemo očekivati red sunca, red kiše do kraja maja, a već pri kraju ovog meseca i početkom juna, te oscilacije bi trebalo da budu smanjene", kaže on.

Dodaje, kako se budemo približavali junu, temperature će se uskladiti.

Nakon sunčanih dana, večeras nas očekuje kratkotrajna kiša, a kako kaže, od ponedeljka više sunca.

"Večeras nas očekuje zahlađenje, tako da ćemo sutra uživati u prijatnim temperaturama koje će dostizati do 17 stepeni, a potom od ponedeljka temperature će biti u porastu do sredine sedmice i kretaće se do 25 stepeni, a taj topli karakter remetiće košava", kaže meteorolog Đorđe Đurić.

Uglavnom, sunčani i kišni periodi će se smenjivati tokom ovog meseca, tako da ćemo uživati u prolećnim temperaturama, koje će biti iznad 20 stepeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: