"Duboko smo zabrinuti, nastavlja se"

Ministri spoljnih poslova Grupe Sedam (G7) duboko su zabrinuti zbog ponašanja Rusije.

Izvor: B92

Sreda, 05.05.2021.

20:02

EPA-EFE/Hollie Adams / POOL

Najavili su da će jačati kolektivne napore na suzbijanju pretnji koje dolaze iz Kremlja.

"Duboko smo zabrinuti što se nastavlja negativni obrazac ruskog neodgovornog i destabilizujućeg ponašanja", poručili su ministri spoljnih poslova G7 u saopštenju, prenosi Rojters.

Ministri Britanije, SAD, Kanade, Francuske, Nemačke, Italije i Japana naveli su da su zabrinuti zbog nedavnog nagomilavanja ruskih vojnih snaga na ukrajinskim granicama i na Krimu, kao i zbog aktivnosti Rusije koje su usmerene na podrivanje demokratskih sistema drugih zemalja i zbog njene "zlonamerne sajberaktivnosti i upotrebe dezinformacija".

Oni su rekli i da će nastaviti sa jačanjem kolektivne sposobnosti članica G7 i njenih partnera radi odvraćanja ovakvog ruskog ponašanja koje, kako su naglasili, ugrožava međunarodni poredak zasnovan na pravilima u oblastima bezbednosti koje zabranjuju dezinformacije u sajberprostoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: